Sütaş 3,2% UHT Масно Кравјо Млеко 200 ml

Sütaş 3,2% UHT Масно Кравјо Млеко 200 ML

Тежини на производот


Со 48 години стручност и посветеност Суташ го произведува најдоброто од млекото 100% природно, вкусно и хранливо.

Ние го пакуваме свежото и природно млеко на нашите среќни крави, со зачувување на неговата богата хранлива вредност според највисоките хигиенски стандарди и ви го доставуваме на најбезбеден начин. Трајното Sütaş млеко е термички обработено за неколку секунди (2-4 секунди) на високи температури кои се движат од 135-150° C, како резултат на тоа ја зачувува својата природност и хранлива вредност.

Благодарение на специјалните пакувања, стерилна средина за пакување и асептичните машини за пакување, свежината на млекото се зачувува дури и на собна температура, освен ако пакувањето не се отвори. Една чаша Sütaş млеко (250 ml) задоволува 37,5% од дневните потреби за калциум и содржи 7,5 g протеини.

Состојки

3,2% UHT Масно Кравјо Млеко.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Просечни вредности на исхрана (на 100 мЛ)
Енергетска вредност (Kcal/KJ)248 / 59
Млечна маст (g)3,2
од кои заситени масти (g)2,3
Јаглени хидрати (g)4,6
од кои шеќери (g)4,6
Протеини (g)3,0
Сол (g)0,2
Калциум (mg)120

*200 мЛ задоволува 26% од препорачаниот дневен внес на калциум.

3,2% UHT Масно Кравјо Млеко.

Енергија и хранливи материи

Просечни вредности на исхрана (на 100 мЛ)
Енергетска вредност (Kcal/KJ)248 / 59
Млечна маст (g)3,2
од кои заситени масти (g)2,3
Јаглени хидрати (g)4,6
од кои шеќери (g)4,6
Протеини (g)3,0
Сол (g)0,2
Калциум (mg)120

*200 мЛ задоволува 26% од препорачаниот дневен внес на калциум.

Нашите Други Млека