Sütaş Чоколадно Млеко  1L

Sütaş Чоколадно Млеко 1L

Тежини на производот


Sütaş Чоколадно Млеко

Појадокот стана уште позабавен меѓу децата благодарение на Sütaş чоколадното млеко!

Sütaş чоколадното млеко создава навика за пиење млеко меѓу децата. Посебниот чоколаден вкус совршено ги задоволува дури и на најпребирливите потрошувачи – децата.

Sütaş чоколадното млеко е произведено од вистинско чоколадо и природно млеко. Не содржи конзерванси. Изобилува со протеини и калциум кои се идеален избор за здрава и избалансирана исхрана кај децата.

Состојки

Хомогенизирано и пастеризирано кравјо млеко, шеќер, какао, чоколадо (0,1 %), згуснувач (карагенан), природен вкус на ванила и какао, Витамин Д. Содржи најмалку 1% млечна маст Содржи 4,5% додаден шеќер.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Просечни вредности на исхрана (на 100 мЛ)
Енергетска вредност (Kcal/KJ)255 / 60
Млечна маст (g)1,0
од кои заситени масти (g)0,7
Јаглени хидрати (g)9,5
од кои шеќери (g)9,4
Протеини (g)2,8
Сол (g)0,1
Калциум (mg)88
Витамин Д3 (µg)0,8

*200 мЛ задоволува 26% од препорачаниот дневен внес на калциум. Ги исполнува 15% од дневната потреба од витамин Д

Хомогенизирано и пастеризирано кравјо млеко, шеќер, какао, чоколадо (0,1 %), згуснувач (карагенан), природен вкус на ванила и какао, Витамин Д. Содржи најмалку 1% млечна маст Содржи 4,5% додаден шеќер.

Енергија и хранливи материи

Просечни вредности на исхрана (на 100 мЛ)
Енергетска вредност (Kcal/KJ)255 / 60
Млечна маст (g)1,0
од кои заситени масти (g)0,7
Јаглени хидрати (g)9,5
од кои шеќери (g)9,4
Протеини (g)2,8
Сол (g)0,1
Калциум (mg)88
Витамин Д3 (µg)0,8

*200 мЛ задоволува 26% од препорачаниот дневен внес на калциум. Ги исполнува 15% од дневната потреба од витамин Д

Нашите Други Млека