Sütaş Kисело Млеко  750 g

Sütaş Kисело Млеко 750 г

Тежини на производот


Sütaş Кисело Млеко има неодолив вкус благодарение на богатата и кремаста текстура и високиот процент на масти (4%).

Sütaş Кисело Млеко е 100% природно и произведено од свежо македонско млеко.

Киселото Млеко е високо хранлив производ кој содржи богатa количина на јогуртен квасец (корисни бактерии). Како добар извор на калциум, 100г. од Sütaş Кисело Млеко задоволува 19% од вашите дневни потреби за калциум.

Се произведува во хигиенски услови со напредна технологија без човечки допир.

Sütaş Кисело Млеко

Премиум Квалитет, Вистински Вкус!

Состојки

Пастеризирани и хомогенизирани кравјо млеко, обезмастено млеко во прав, стартер култура.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи во 100 гр
Енергија (Kcal/KJ)72 / 301
Млечна маст (g)4,0
Заситени масни киселини (g)2,8
Јаглехидрати (g)5,0
Шекер (g)5,0
Протеин (g)4,0
Сол (g)0,1

Пастеризирани и хомогенизирани кравјо млеко, обезмастено млеко во прав, стартер култура.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи во 100 гр
Енергија (Kcal/KJ)72 / 301
Млечна маст (g)4,0
Заситени масни киселини (g)2,8
Јаглехидрати (g)5,0
Шекер (g)5,0
Протеин (g)4,0
Сол (g)0,1