Sütaş Ајран  200 ml

Sütaş Ајран 200 ml

Тежини на производот


Sütaş Ayran, е омилениот ајран во Турција.

Sütaş Ayran ги надополнува минералите кои нашето тело ги губи и обезбедува природно освежување.

Sütaş Ayran пакет чашите се со вас во секое време, насекаде! Ви нудиме широк асортиман на пакувања со чаши од 170 ml до 300 ml за поголема практичност.

Состојки

Јогурт, вода, сол. Една чаша (250 ml) содржи 25% од препорачаниот дневен внес на калциум.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)32 / 135
Масти (g)1,8
Заситени масти (g)1,2
Јаглехидрати (g)2,0
Шеќери (g)*2,0
Протеини (g)2,0
Сол (g)0,6
Калциум (mg)80

* Овој производ содржи природен млечен шеќер. Не содржи дополнителен шеќер.

Јогурт, вода, сол. Една чаша (250 ml) содржи 25% од препорачаниот дневен внес на калциум.

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)32 / 135
Масти (g)1,8
Заситени масти (g)1,2
Јаглехидрати (g)2,0
Шеќери (g)*2,0
Протеини (g)2,0
Сол (g)0,6
Калциум (mg)80

* Овој производ содржи природен млечен шеќер. Не содржи дополнителен шеќер.

Нашите Други Ајрани