Sütaş Каф Кефир Oбичен 250 ml

Sütaş Каф Кефир Oбичен 250 ml

Тежини на производот


Квасец од Кавказ, Природно од Sütaş!

Квасецот собран од млечни зрна кефир добиени од Кавказските планини и најсвежото млеко од фармата Sütaş се среќаваат во Kaf Kefir.

Kaf Kefir содржи најмалку 106 пробиотски бактерии. Пробиотските бактерии помагаат во регулирањето на дигестивниот систем и поддршка на имунитетот.

Kaf Kefir задоволува 16% од дневниот препорачан внес на витамин Б12 и придонесува за зголемување на виталноста и енергијата.

Состојки

Пастеризирано кравјо млеко, пробиотска култура (B.lactis), култура од кефир.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)198 / 47
Масти (g)2,7
Заситени масти (g)1,7
Јаглехидрати (g)3,0
Шеќери (g)*3,0
Протеини (g)2,7
Сол (g)0,1
B12 (mg)0,4

Пастеризирано кравјо млеко, пробиотска култура (B.lactis), култура од кефир.

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)198 / 47
Масти (g)2,7
Заситени масти (g)1,7
Јаглехидрати (g)3,0
Шеќери (g)*3,0
Протеини (g)2,7
Сол (g)0,1
B12 (mg)0,4