Sütaş Каф Кефир Јагода  1 L

Sütaş Каф Кефир Јагода 1 L

Тежини на производот


Квасец од Кавказ, Природно од Sütaş!

Квасецот собран од млечни зрна кефир добиени од Кавказските планини и најсвежото млеко од фармата Sütaş се среќаваат во Kaf Kefir.

Kaf Kefir содржи најмалку 106 пробиотски бактерии. Пробиотските бактерии помагаат во регулирањето на дигестивниот систем и поддршка на имунитетот.

Kaf Kefir задоволува 16% од дневниот препорачан внес на витамин Б12 и придонесува за зголемување на виталноста и енергијата.

Состојки

Пастеризирано кравјо млеко, сахароза, арома на јагоди, јагоди (%0,1), бои (ликопен добиен од домати), пробиотска култура (B.lactis), култура од кефир.

Енергија и хранливи материи

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)264 / 63
Масти (g)1,2
Заситени масти (g)0,8
Јаглехидрати (g)10,1
Шеќери (g)*10,1
Протеини (g)2,8
Сол (g)0,1
B12 (mg)0,4

Пастеризирано кравјо млеко, сахароза, арома на јагоди, јагоди (%0,1), бои (ликопен добиен од домати), пробиотска култура (B.lactis), култура од кефир.

Енергија и хранливи материи

Eнергетски и нутритивни информации 100 ml
Енергетска вредност (Kcal/KJ)264 / 63
Масти (g)1,2
Заситени масти (g)0,8
Јаглехидрати (g)10,1
Шеќери (g)*10,1
Протеини (g)2,8
Сол (g)0,1
B12 (mg)0,4