Суташ млеко со чоколадо, јагода и банана.

Појадокот стана уште позабавен меѓу децата благодарение на млечните производи на Суташ – млеко со чоколадо, јагода и банана.

Чоколадното, како и овошните млека на Суташ ја создаваат навиката за пиење млеко меѓу децата. Трите различни производи совршено го задоволуваат вкусот дури и на најпребирливите потрошувачи – децата.

Суташ успеа да ги обедини најздравите состојки и природниот вкус во чоколадното и овошните млека. Поради изобилството на протеини и калциум, тие се идеален избор за здрава и избалансирана исхрана кај децата.

Суташ чоколадно млеко:
Чоколадното млеко на Суташ е богато со какао, тоа е вкусот во кој децата вистински уживаат.
Просечна хранлива вредност на 100 ml
Енергетска вредност 66 kcal/ 278 kJ
Протеини 2,8 g
Јаглени хидрати 9,4g
Млечна маст 1,9 g
Калциум 120 mg
100 ml обезбедува 15% од дневната потреба од калциум

Суташ млеко со јагода:
Ги соединивме јагодата и природното млеко на Суташ и го создадовме омиленото овошното млеко меѓу децата – Суташ млеко со јагода.
Просечна хранлива вредност на 100 ml
Енергетска вредност 63 kcal/ 265 kJ
Протеини 2,8 g
Јаглени хидрати 9,5 g
Млечна маст 1,5 g
Калциум 120 mg
100 ml обезбедува 15% од дневната потреба од калциум

Суташ млеко со банана:
За задоволување на различните вкусови создадовме и Суташ млеко со банана кое на децата им нуди поголемо уживање.
Просечна хранлива вредност на 100 ml
Енергетска вредност 63 kcal/ 265 kJ
Протеини 2,8 g
Јаглени хидрати 9,5g
Млечна маст 1,5 g
Калциум 120 mg
100 ml обезбедува 15% од дневната потреба од калциум