Детски продукт


Одличниот вкус на јагода во интересно и забавно пакување идеално за узина. Можете да узивате со Hüptrik на училиште, дома, насекаде во секое време. Ајде да уживаме во необичното пакување


Hüptrik е вкусна и здрава ужина со вкус на јагода


Просечна хранлива вредност на 100г
Energy (Kcal / KJ) Енергетска вредност   80 Kcal
Fat (g) млечна маст 1,5
Saturated fat (g) заситени масти  1,0
Carbohydrates (g) Јаглехидрати    14,4
Sugars (g) шеќери 11,9
Protein (g) Протеини 2,1
Salt(g) сол 0,1

Состојки: хомогенизирано и пастеризирано кравјо млеко, шеќер, подготовка од јагода 1% (концентрат од сок од јагода, концентрат од сок од лимон, згуснувач (цвекло црвена), арома од јагода), јогурт стартер култура.