• марката лидер за млеко и млечни производи на

    ``Со новините кои како Суташ ќе ги воведеме во секторот имаме за цел да ги зголемиме пазарите во Македонија и во околните земји и да го искачиме потрошувачката на млеко и млечни производи во регионот.``


    Турскиот лидер во Млечната индустрија Суташ

    Суташ млеко, јогурт, сирење, кисело млеко, ајран и детски овошен јогурт, се производите кои се произведени во Скопје и се веќе достапни во Македонија.


    Муарем Јилмаз претседателот на управениот одбор на Суташ

    Скопје, 13-ти јануари 2014–Комплетирајќи ги обновените инвестиции во погоните што ги превзема во Скопје, денес во својата фабрика Суташ организираше прес конференција на која ја промовираше својата нова јавна кампања за Македонија...


<1>